Boloňská omáčka s mletým hovězím masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 ks cibule 4 ks rajče 1 ks mrkev 300 g mleté hovězí maso 3 ks čerstvé žampiony podle chuti sůl koření na špagety čerstvá bazalka podle potřeby olivový olej
Postup Boloňská omáčka s mletým hovězím masem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek pokrájíme na plátky a bazalku natrháme na kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata a žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.
Česnek s bazalkou dáme osmažit na olivový olej. Když nám ingredience provoní, přidáme cibuli, kterou orestujeme dozlatova. Poté přidáme mleté maso, přisypeme koření na špagety a podle potřeby osolíme. Když je maso měkké, přidáme nakrájenou mrkev, žampiony a rajčata. Podlijeme vodou a necháme asi 20 minut dusit. Omáčku nezahušťujeme, bude hotová ve chvíli, kdy se vyvaří voda.
Boloňskou omáčku s mletým hovězím masem podáváme podle chuti s různými těstovinami. Omáčku můžeme také zapéct s těstovinami jako lasagne.