Boloňská omáčka s mletým hovězím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks cibule
4 ks rajče
1 ks mrkev
300 g mleté hovězí maso
3 ks čerstvé žampiony
podle chuti
sůl
koření na špagety
čerstvá bazalka
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek pokrájíme na plátky a bazalku natrháme na kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata a žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Česnek s bazalkou dáme osmažit na olivový olej. Když nám ingredience provoní, přidáme cibuli, kterou orestujeme dozlatova. Poté přidáme mleté maso, přisypeme koření na špagety a podle potřeby osolíme. Když je maso měkké, přidáme nakrájenou mrkev, žampiony a rajčata. Podlijeme vodou a necháme asi 20 minut dusit. Omáčku nezahušťujeme, bude hotová ve chvíli, kdy se vyvaří voda.

  3. Boloňskou omáčku s mletým hovězím masem podáváme podle chuti s různými těstovinami. Omáčku můžeme také zapéct s těstovinami jako lasagne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!