Bohaté řízečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
150 g šunka
250 ml smetana
200 g žampiony
6 plátků vepřová krkovice
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
plátkový nebo strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a žampiony očistíme. Cibuli nakrájíme, žampiony nakrájíme na plátky. Krkovici naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme krkovici po obou stranách. Do výpeku dáme cibuli a na orestovanou cibuli dáme žampiony. Tuto směs dáme do zapékací mísy, na to dáme restované maso, poklademe šunkou a sýrem a zalijeme polovinou smetany. Bohaté řízky dáme na 30 minut zapéct do předehřáté trouby. Poté přidáme zbytek smetany a dáme ještě jednou zapéct asi na 20 minut.

  3. Bohaté řízky vyjmeme z trouby. Hotové bohaté řízky podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!