Bohatá zeleninová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
50 g olej
2 ks cibule
120 g klobása
40 g hladká mouka
červená paprika
zelená paprika
1 lžíce mletá sladká paprika
200 g vařené fazole
1 l vývar z bujonu
podle chuti
sůl
feferonka
bazalka
petrželová nať
černý pepř
cayenský pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu dobře očistíme a podle potřeby oloupeme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky, papriky na proužky. Klobásku nakrájíme na kolečka.

  2. Fazole uvaříme ve vodě doměkka. Poté je scedíme a necháme okapat.

  3. Na oleji opečeme dozlatova cibuli, zasypeme ji moukou, orestujeme, přidáme nakrájený česnek, proužky papriky a feferonku, kolečka klobásy, sladkou papriku a zlehka opečeme. Zalijeme bujonem, promícháme a vaříme asi 30 minut. Bohatou zeleninovou polévku osolíme, okořeníme, přidáme fazoli, bazalku a necháme projít varem.

  4. Sváteční bohatou zeleninovou polévku podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!