Bochníčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
75 g cukr
125 g máslo
3 ks žloutek
250 g mouka
1 špetka muškátový oříšek
náplň
125 g cukr
1 špetka sůl
3 ks bílek
citronová kůra
citronová šťáva
125 g mleté mandle

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které dáme na 1 - 2 hodiny do chladu odležet.

  2. Připravíme si náplň. Ušleháme bílky se špetkou soli, přidáme cukr, mleté mandle, citronovou kůru i šťávu a lehce zamícháme. Náplň můžeme použít jakoukoliv, pro inspiraci jednu uvedu, která se mě zdá nejlepší.

  3. Potom z těsta vyválíme asi půl cm silný plát a vykrájíme z něho kolečka, která přendáme na vymaštěný plech. Na každé kolečko dáváme lžičkou kopeček náplně. Bochníčky pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 20 až 25 minut.

  4. Upečené bochníčky podáváme nejlépe teplé, ale jsou skvělé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!