Biskupská bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
200 g máslo
rozinky
1 ks citron
0.5 balíčku prášek do pečiva
250 g tvaroh
200 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
kandované ovove
poleva
100 g čokoláda na vaření
80 g ztužený pokrmový tuk

Postup přípravy receptu

  1. Citron důkladně omyjeme. Pak z něj nastrouháme kůru a vymačkáme veškerou šťávu. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme.

  2. Máslo s cukrem utřeme do pěny. Postupně přidáváme vejce, vanilkový cukr, šťávu a kůru z citronu a tvaroh. Nakonec pouze lehce vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, rozinky a kandované ovoce.

  3. Pečeme v dobře vymaštěné a vysypané bábovkové formě na 180°C asi 40 minut.

  4. Po vychladnutí potřeme čokoládovou polevou, kterou jsme si připravili tak, že jsme v kastrolu rozehřáli ztužený tuk a postupně v něm do hladka rozpustili čokoládu na vaření.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!