Bílý guláš jako polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
30 g máslo
ocet
1-2 dl mléko
1-2 ks cibule
kmín
voda
vegeta
houby
citronová šťáva
2 ks šunková klobása
3 lžičky mletá sladká paprika
podle potřeby
3 ks brambory
1 lžíce hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
vařené maso

Postup přípravy receptu

  1. Recept je na 2 litry guláše. Cibuli oloupeme a nasekáme. Klobásu nebo vařené maso nakrájíme na kousky. Velké brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme kmín, po chvíli sladkou papriku, klobásu, případně houby nebo vařené maso. Vše zalijeme vařící vodou z rychlovarné konvice a osolíme. Přidáme brambory.

  3. Guláš vaříme asi 10 minut. Mezitím smícháme mléko se zakysanou smetanou a do toho rozkvedláme mouku. Vlijeme do guláše a vaříme dalších 5 minut. Bílý guláš ochutíme vegetou, případně trochou citronové šťávy či octa.

  4. Bílý guláš podáváme teplý a nejlépe s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!