Bílkový chlebíček s čokoládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

7 ks bílek
160 g cukr krupice
160 g hladká mouka
70 g máslo nebo Hera
podle chuti
rozinky
mandle
čokoláda na vaření
kandované ovoce
oříšky
na ozdobu
cukr moučka
čokoládová poleva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky odebereme asi 2 lžíce a smícháme s mandlemi, oříšky, kandovaným ovocem.

  2. Máslo necháme rozpustit a zase zchladnout. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, do kterého lehce vmícháme mouku a rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme i ovoce a oříšky v mouce. Těsto vlijeme do vymazané a mouku vysypané formy na chlebíček a dáme péct na 200 °C asi na 35 minut. Povrch musí být narůžovělý a zkusíme špejlí, jestli je chlebíček upečený.

  3. Po vychladnutí bílkový chlebíček vyklopíme z formy a polijeme čokoládovou polevou. Já jej pouze pocukruji, dávám kousky čokolády do těsta. Moučník je výborný a povede se každému.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!