Bílková ořechová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 g máslo
hrubá mouka na vysypání
poleva
30 g máslo
1 lžíce solamyl
1 lžíce kakao
3-4 lžíce mléko
30 g cukr moučka
těsto
4 ks bílek
80 g cukr krupice
80 g ořechy
40 g polohrubá mouka
nádivka
pikantní džem

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu na 200°C a máslem vymažeme plech, který důkladně zaprášíme hrubou moukou. Pro lepší umotávání můžeme použít pečící papír! Ořechy umeleme a smícháme s prosátou moukou.

  2. Do pevně ušlehaného bílku postupně zašleháváme polovinu cukru. Lehce vmícháme mouku s ořechy a zbývající cukr.

  3. Hmotu rozložíme stejnoměrně po celé délce plechu a zprudka pečeme 12 minut.

  4. Upečenou roládu ihned potřeme džemem, stočíme a dáme vychladnout. Mezi tím si připravíme kakaovou polevu.

  5. V hrnku rozpustíme máslo, přidáme cukr, kakao, solamyl, mléko a dobře promícháme. Hrnek postavíme na plotýnku a mícháme do husté polevy. Pozor, nesmí se vařit.

  6. Studenou roládu polevou potřeme a dáme ztuhnout.

  7. Můžeme ji také naplnit třeba kávovým krémem a zdobit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!