Bílé zelí pro gurmány recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks jablko
3 dl bílé víno
1 ks červená paprika
0.5 hlávky bílé zelí
podle chuti
cukr
sůl
mletý bílý pepř
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu a jablka očistíme. Jablka neloupeme. Zelí a papriku nakrájíme na proužky, jablka rozčtvrtíme a zbavíme jádřince.

  2. Zelí a papriku podusíme na oleji spolu s kořením. Po chvíli přilijeme bílé víno a dusíme do poloměkka. Pak přidáme jablka a dodusíme. Podle chuti osolíme, případně opepříme.

  3. Bílé zelí pro gurmány podáváme jako přílohu k masu nebo jako nádivku do kuřete.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!