Bílé fazole s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžíce strouhanka
2 ks cibule
2 snítky tymián
4 lžíce sádlo
1 ks mrkev
1 ks bobkový list
1 lžíce olivový olej
0.3 l červené víno
2 lžíce sekaná petrželka
3 lžíce rajský protlak
500 g bílé fazole
1 balíček polévková zelenina
200 g uzená krkovice
200 g česnekový salám
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazole dáme do hrnce a přilijeme 1,5 l vody, necháme nabobtnat. Zhruba 6 - 8 hodin. Poté k nim přidáme polévkovou zeleninu, tymián, bobkový list a vaříme, dokud nejsou fazole měkké.

  2. Maso nakrájíme na kousky. Mrkev, cibuli a česnek očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tuk zahřejeme a na něm dozlatova opečeme maso, potom zeleninu. Poté vše vyjmeme.

  3. Připečenou šťávu podlejeme vínem, uvolníme ode dna, povaříme a smícháme s rajským protlakem. Po hodině přidáme omáčku a maso k fazolím. Očištěnou zeleninu a salám nakrájený na plátky přidáme po 30-ti minutách.

  4. V oleji osmahneme strouhanku, vmícháme petrželku. Zeleninu vyjmeme. Dochutíme. Před podáváním posypeme každou porci strouhankou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!