Bílé fazole s uzeným masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 2 lžíce strouhanka 2 ks cibule 2 snítky tymián 4 lžíce sádlo 1 ks mrkev 1 ks bobkový list 1 lžíce olivový olej 0.3 l červené víno 2 lžíce sekaná petrželka 3 lžíce rajský protlak 500 g bílé fazole 1 balíček polévková zelenina 200 g uzená krkovice 200 g česnekový salám podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Bílé fazole s uzeným masem recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole dáme do hrnce a přilijeme 1,5 l vody, necháme nabobtnat. Zhruba 6 - 8 hodin. Poté k nim přidáme polévkovou zeleninu, tymián, bobkový list a vaříme, dokud nejsou fazole měkké.
Maso nakrájíme na kousky. Mrkev, cibuli a česnek očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tuk zahřejeme a na něm dozlatova opečeme maso, potom zeleninu. Poté vše vyjmeme.
Připečenou šťávu podlejeme vínem, uvolníme ode dna, povaříme a smícháme s rajským protlakem. Po hodině přidáme omáčku a maso k fazolím. Očištěnou zeleninu a salám nakrájený na plátky přidáme po 30-ti minutách.
V oleji osmahneme strouhanku, vmícháme petrželku. Zeleninu vyjmeme. Dochutíme. Před podáváním posypeme každou porci strouhankou.