Bílé čínské houby s lusky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 lžíce olej
sůl
voda
1-2 lžičky vegeta
vegeta
150 g fazolový lusk
150 g bílé čínské houby (nebo žampiony)
200 ml vývar (i z kostky)

Postup přípravy receptu

  1. Lusky si očistíme, omyjeme a trochu povaříme v osolené vodě. Scedíme je a necháme okapat.

  2. Připravíme si houby. Očistíme je, spaříme a oloupeme.

  3. Rozpálíme pánev, nalijeme na ni olej, vložíme okapané lusky a houby. Směs promícháme, minutku restujeme a poté zalijeme přibližně polovinou vývaru. Vše posolíme. Můžeme přidat trochu vegety pro chuť a vše povaříme.

  4. Zahustíme solamylem. Můžeme pokapat trochou rozehřátého sádla.

  5. Vše vložíme na servírovací mísu, upravíme a zalijeme druhou půlkou vývaru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!