Bílé čínské houby s lusky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 lžíce olej sůl voda 1-2 lžičky vegeta vegeta 150 g fazolový lusk 150 g bílé čínské houby (nebo žampiony) 200 ml vývar (i z kostky)
Postup Bílé čínské houby s lusky recept
Postup přípravy receptu
-
Lusky si očistíme, omyjeme a trochu povaříme v osolené vodě. Scedíme je a necháme okapat.
Připravíme si houby. Očistíme je, spaříme a oloupeme.
Rozpálíme pánev, nalijeme na ni olej, vložíme okapané lusky a houby. Směs promícháme, minutku restujeme a poté zalijeme přibližně polovinou vývaru. Vše posolíme. Můžeme přidat trochu vegety pro chuť a vše povaříme.
Zahustíme solamylem. Můžeme pokapat trochou rozehřátého sádla.
Vše vložíme na servírovací mísu, upravíme a zalijeme druhou půlkou vývaru.