Bílá zeleninová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
1 lžička petrželka
1 ks žloutek
1 lžička pažitka
1 ks pórek
1 kostka masox
1 ks mrkev (větší)
2 lžíce dětská krupička
1 lžíce listy kopřivy

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme krupičku a za neustálého míchání ji opražíme do světle zlatavé barvy. Zalijeme asi 1 a 1/2 litrem vody, přidáme masox, vsypeme pórek a mrkev, osolíme a asi čtvrt hodiny povaříme.

  2. Kopřivové listy opláchneme a spaříme v sítu vařící vodou. Po chvilce opláchneme studenou vodou a dáme okapat. Okapané lístky nasekáme na drobno, přidáme do polévky a necháme přejít varem. Potom přimícháme důkladně rozšlehaný žloutek.

  3. Pažitku i petrželku opereme, posekáme a přisypeme do polévky. Pouze zamícháme, již nevaříme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!