Bílá polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 list bobkový list
1 lžíce hladká mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
podle chuti
sůl
ocet
kmín
podle potřeby
vejce
příloha
brambory
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Dáme v hrnci vařit 1/2 litru vody se solí, kmínem, bobkovým listem a malou oloupanou cibulkou. Povaříme 15 minut. Koření vyndáme.

  2. Zatím si připravíme smetanu ke šlehání s velkou lžící hladké mouky a rozkvedláme.

  3. Vlijeme do hrnce s uvařenou vodou a smícháme. Podle potřeby přidáme vodu nebo mouku. Polévka musí být hustá. Vaříme 10 minut. Nakonec přidáme kousek másla a vejce, na osobu jedno. Vejce nemícháme.

  4. Ochutíme octem, solí podle chuti a můžeme doplnit o usmaženou cibulku.

  5. Podáváme s vařenými bramborami ve slupce, které nepůlíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!