Bílá čokoládová pěna s malinami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 400 ml smetana 300 g maliny 1 ks bílá čokoláda 3 lžíce studená voda 2 lžičky želatina v prášku podle chuti cukr moučka podle potřeby pistáciové oříšky na ozdobu čerstvá máta
Postup Bílá čokoládová pěna s malinami recept
Postup přípravy receptu
-
Želatinu smícháme se studenou vodou a necháme pár minut odstát, dokud se voda nevsákne. Bílou čokoládu rozlámeme, nebo nakrájíme ostrým nožem. Čokoládu společně se smetanou pomalu zahříváme v hrnci, až se úplně rozpustí. Potom přidáme želatinu a necháme ji za stálého míchání rozpustit.
Směs přelijeme nejlépe do kovové nádoby a mícháme, dokud směs trochu nevychladne. Maliny očistíme, omyjeme a necháme okapat.
Když začne krém tuhnout, opatrně do něj vmícháme polovinu malin a krém necháme v lednici chladit. Mezitím čtvrtinu malin rozmačkáme s cukrem moučka na tekutý krém a zbylé maliny si odložíme na ozdobení. Pistáciové oříšky nasekáme nadrobno.
Bílou čokoládovou pěnu s malinami podáváme na talíři, zdobíme rozmačkanými malinami, posypeme pistáciovými oříšky a ozdobíme lístkem máty.