Bílá čokoládová pěna s malinami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 ml smetana
300 g maliny
1 ks bílá čokoláda
3 lžíce studená voda
2 lžičky želatina v prášku
podle chuti
cukr moučka
podle potřeby
pistáciové oříšky
na ozdobu
čerstvá máta

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu smícháme se studenou vodou a necháme pár minut odstát, dokud se voda nevsákne. Bílou čokoládu rozlámeme, nebo nakrájíme ostrým nožem. Čokoládu společně se smetanou pomalu zahříváme v hrnci, až se úplně rozpustí. Potom přidáme želatinu a necháme ji za stálého míchání rozpustit.

  2. Směs přelijeme nejlépe do kovové nádoby a mícháme, dokud směs trochu nevychladne. Maliny očistíme, omyjeme a necháme okapat.

  3. Když začne krém tuhnout, opatrně do něj vmícháme polovinu malin a krém necháme v lednici chladit. Mezitím čtvrtinu malin rozmačkáme s cukrem moučka na tekutý krém a zbylé maliny si odložíme na ozdobení. Pistáciové oříšky nasekáme nadrobno.

  4. Bílou čokoládovou pěnu s malinami podáváme na talíři, zdobíme rozmačkanými malinami, posypeme pistáciovými oříšky a ozdobíme lístkem máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!