Bílá cibulová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
5 ks cibule
2 kostky masox
2 lžíce hladká mouka
4 plátky toastový chléb
3 lžíce rostlinné máslo
3 lžíce olej na opečení toastů
mletý rozmarýn
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Do 1,5 litru vroucí vody dáme masox a povaříme.

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a orestujeme na rostlinném másle. Pak ji zaprášíme moukou a zamícháme. Takto připravenou zásmažku přelijeme masoxovým vývarem, pokud je potřeba osolíme, přidáme rozmarýn a přibližně 20 minut povaříme.

  3. Z plátků toastového chleba vykrajujeme ozdobnými formičkami malé tvary, ty smažíme na rozpáleném oleji dozlatova a odkládáme na papírový ubrousek.

  4. Polévku rozdělíme na talíře, zdobíme opečenými minitoastíky a čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!