Bifteky od lesa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg máslo
2 ks cibule
1 dl bílé víno
1 kelímek kysaná smetana
50 dkg čerstvé houby
25 dkg měkký salám
podle chuti
sůl
ocet
mletý černý pepř
na ozdobu
sekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé nasbírané houby očistíme, opereme a nakrájíme na větší kousky.

  2. Na másle osmahneme dvě nasekané cibule. Přidáme houby, osolíme, zakapeme octem a dusíme.

  3. Na másle na druhé pánvi opečeme z obou stran silnější kolečka kuřecího nebo jiného salámu - bifteky. Salám odložíme stranou na teplé místo a do výpeku nalijeme trochu vína a smetany. Přidáme podušené houby, promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.

  4. Bifteky od lesa rozdělíme na talíře, přidáme houbovou směs a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory. Bifteky od lesa můžeme doplnit kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!