Bedly na bílém víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl máslo kmín 0.5 ks citron 1 dl bílé víno mletý pepř 450 g anglická slanina 0.5 kg bedly
Postup Bedly na bílém víně recept
Postup přípravy receptu
-
Z bedel odkrájíme nohy, které použijeme později, a hlavičky oloupeme. Nakrájíme na kousky a osmahneme na másle. Bedly přesypeme do zapékací misky lehce vymazané máslem. Osolíme, opepříme, okmínujeme.
Nožky bedel a slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle zbylém po hlavičkách. Po chvíli podlijeme vínem a povaříme. Ochutíme citronovou šťávou z poloviny citronu a směs nalijeme na bedly v pekáčku. Bedly na bílém víně pečeme asi 20 minut při 170 °C.
Bedly na bílém víně ihned podáváme. Vhodné jsou brambory i čerstvé pečivo.