Bedly na bílém víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
máslo
kmín
0.5 ks citron
1 dl bílé víno
mletý pepř
450 g anglická slanina
0.5 kg bedly

Postup přípravy receptu

  1. Z bedel odkrájíme nohy, které použijeme později, a hlavičky oloupeme. Nakrájíme na kousky a osmahneme na másle. Bedly přesypeme do zapékací misky lehce vymazané máslem. Osolíme, opepříme, okmínujeme.

  2. Nožky bedel a slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle zbylém po hlavičkách. Po chvíli podlijeme vínem a povaříme. Ochutíme citronovou šťávou z poloviny citronu a směs nalijeme na bedly v pekáčku. Bedly na bílém víně pečeme asi 20 minut při 170 °C.

  3. Bedly na bílém víně ihned podáváme. Vhodné jsou brambory i čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!