Be-be bílá čokoláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce rum
2 lžíce med
1 balíček vanilkový cukr
8 ks bílá čokoláda
1 ks smetana ke šlehání (250ml)
2 balíčky be-be čokoládové sušenky
na ozdobu
čokoládové ozdoby (lístečky, čočky, kuličky)

Postup přípravy receptu

  1. Formu na chlebíček (menší 1l) vypláchneme vodou a vyložíme potravinářskou fólií.

  2. Smetanu nalijeme do hrnečku, smícháme s vanilkovým cukrem a zahřejeme k varu. Odstavíme. Do směsi nalámeme kvalitnější bílou čokoládu a mícháme nad párou do rozpuštění.

  3. Na dno formy rozložíme čokoládové ozdoby a přelijeme je opatrně, aby zůstaly na dně, vrstvičkou čokolády. Na čokoládu naskládáme sušenky, ale ne až ke krajům, aby se čokoláda spojila a zalijeme je horkým medem s rumem. Další přijde tenká vrstva čokolády, sušenky, med, až do spotřebování všech surovin. Poslední vrstvou bude bílá čokoláda, kterou uhladíme a chlebíček necháme vychladnout.

  4. Poté formu uložíme do chladničky, nejlépe přes noc, odležet. Můžeme též uložit na hodinu do mrazničky. Pak chlebíček vyjmeme z formy, odstraníme fólii a ostrým nahřátým nožem krájíme jednotlivé dílky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!