Bavorské posvícenské koblihy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
špetka sůl
2 ks vejce
150 g rozinky
30 g kvasnice
1 lžička citronová kůra
500 g polohrubá mouka
0.3 l vlažné mléko
100 g rozpuštěné máslo
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kvasnice smícháme s 1 lžičkou cukru, přidáme trochu mléka a mouky. Necháme vzejít na dvojnásobný objem.

  2. Mouku vsypeme do mísy, přidáme cukr, mléko,vejce, lžičku citronové kůry a kvásek. Rozinky a sůl vmícháme do těsta. Těsto vykrajujeme lžící a tvoříme koblihy na vále poprášeném moukou. Necháme 20 minut kynout. Koblihy na vrchu nastřhneme do kříže.

  3. Smažíme v rozpáleném oleji po malých dávkách.

  4. Hotové koblihy necháme na ubrousku okapat od oleje. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!