Bavorské knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
3 ks vejce
20 g máslo
1 svazek petrželka
125 ml mléko
1 ks cibule
5 ks žemle
- - pepř mletý
1 lžíce mouka polohrubá

Postup přípravy receptu

  1. Žemle rozdrobíme a zalijeme horkým mlékem, máčíme asi 10 minut. Cibuli necháme zesklovatět na pánvičce, přidáme petrželku, vmícháme do žemlí, přidáme vejce, osolíme, opepříme. Tvoříme malé kulaté knedlíky, když je hmota příliš měkká, přidáme mouku. Vodu přivedeme k varu, vložíme do ní knedlíky, teplotu snížíme a zvolna je vaříme asi 20 minut. Poté je vyjmeme, necháme okapat a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!