Bavorská svíčková recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 l smetana
0.3 lžičky tymián
20 g rozinky
4 ks mrkev
1 ks petržel
5 kuliček jalovec
1 ks bobkový list
7 kuliček nové koření
3 dl červené víno
100 g anglická slanina
1 ks brusinkový kompot
1 kg zadní hovězí
1 ks menší celer
2 lžíce strouhaný perník
1 lžička celý pepř čtyř barev

Postup přípravy receptu

  1. Namočíme na 24 hodin rozinky, aby změkly. Hovězí maso si prošpikujeme slaninou. Zeleninu oškrábeme a nastrouháme.

  2. Do 2,5 l vody dáme vařit nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření. Necháme asi tak 5 minut povařit. Do vychladlého vývaru se zeleninou dáme slaninou prošpikované maso a necháme 24 hodin uležet v chladu.

  3. Poté dáme maso na pekáč spolu s vývarem a zeleninou, přidáme rozinky a za občasného podlévání pečeme maso doměkka. Asi tak 10 minut před dopečením přidáme červené víno. Až bude maso měkké, tak ho vyjmeme a do výpeku přidáme strouhaný perník a smetanu. Maso nakrájime na plátky.

  4. Bavorskou svíčkovou podáváme s houskovými knedlíky a na plátky masa dáme po 1 lžičce brusinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!