Batátová kaše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžička sůl
15 g máslo
1 hrst tymián
1 kg batáty
1 ks cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a oškrabané batáty nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody doměkka.

  2. Mezitím si nakrájíme cibulku na drobno, stejně tak česnek a čerstvý tymián. Do pánve dáme rozpustit máslo, na kterém pak dozlatova orestujeme cibulku s česnekem a tymiánem. Dáme stranou.

  3. Uvařené batáty scedíme a ještě horké našťoucháme s připravenou cibulkou. Podle chuti přisolíme a můžeme podávat.

  4. Batátovou kaši podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!