Baskické fazole recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 lžíce majonéza
2 snítky rozmarýn
8 ks rajče
4 lžíce olivový olej
1 kelímek kysaná smetana
2 ks červená cibule
400 g zelené ploché fazole
podle chuti
sýr
drcený barevný pepř
chilli omáčka
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme omáčku ze smetany, majonézy, chilli omáčky. Lehce ji osolíme.

  2. Omyté fazolky nakrájíme na zhruba 5 cm dlouhé kousky. Kolečka cibule a nadrobno nakrájený česnek osmahneme na 2 lžících oleje, po chvíli přidáme fazole. Osolíme a opepříme, přidáme trochu posekaného rozmarýnu a zakápneme asi polovinou omáčky. Lehce promícháme. Nakonec přidáme rajčata pokrájená na silnější plátky, ochutíme obdobným způsobem jako fazole a zalijeme zbytkem omáčky. Basické fazole necháme krátce zapéct v troubě. Můžeme také nakonec posypat strouhaným sýrem nebo parmazánem.

  3. Baskické fazole podáváme s bílým pečivem buď jako hlavní pokrm nebo přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!