Barevné karamelové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto 1
6 ks vejce
7 lžic cukr krupice
6 lžic polohrubá mouka
těsto 2
6 ks vejce
10 dkg strouhanka
20 dkg cukr krupice
10 dkg mleté ořechy
krém
25 dkg máslo
1 konzerva salko
na ozdobu
mleté ořechy
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si uvaříme salko. Vaříme jej neotevřené a ponořené asi 2 hodiny a pak jej necháme necháme vychladnout.

  2. Druhý den si připravíme plechy a těsta. Dva plechy vymažeme a vysypeme, nebo je vyložíme pečícím papírem. Máslo necháme změknout.

  3. Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny a vmícháme polohrubou mouku. Těsto nalijeme na plech a upečeme.

  4. Zatím si připravíme druhé těsto. Vejce opět vyšleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme ořechy s prosátou strouhankou. Těsto také upečeme. Upečené korpusy necháme vychladnout.

  5. Během pečení si připravíme krém. Studené karamelové salko utřeme se změklým máslem.

  6. Těsta po vychladnutí slepíme rybízovou marmeládou a nahoru natřeme krém. Barevné karamelové řezy přelijeme čokoládou nebo čokoládovou polevou a posypeme mletými ořechy.

  7. Barevné karamelové řezy necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!