Barevná vepřová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžičky kmín
4 lžičky tymián
4 lžíce hořčice
750 g vepřová kýta
1 ks pór
1 ks větší mrkev
2 ks nožička párku
na potření
2 stroužky česnek
3 lžíce olej
1 špetka sůl
směs
2 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 ks vejce
3 lžíce strouhanka
1 špetka pepř
1 ks červená paprika
3 ks obdélník sýra Apetito
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme, pokrájíme na plátky a rozklepeme. Osolíme, okořeníme, posypeme kmínem a jemně potřeme hořčicí.

  2. Pórek očistíme, nakrájíme nadrobno, opražíme na pánvi na lžíci oleje a rozetřeme na maso. Posypeme kmínem.

  3. Mrkev očistíme, papriku umyjeme a pokrájíme na kostky.

  4. Apetito smícháme s vajíčkem, přidáme papriku, prolisovaný česnek, pepř, osolíme a zahustíme strouhankou.

  5. Mrkev podélně pokrájíme na čtvrtiny, položíme na pór, přidáme sýrovou směs a zakončíme párky.

  6. Roládu pevně svineme a sešijeme, případně sepneme párátky anebo jehlami.

  7. Zbylý česnek rozetřeme se solí, přilijeme 3 lžíce oleje a promícháme.

  8. Roládu na pekáči potřeme směsí důkladně ze všech stran. Podlijeme a zvolna pečeme ve vyhřáté troubě asi 75 minut.

  9. Barevnou vepřovou roládu podáváme teplou s bramborami, rýží, hranolky nebo kroketami. Roládu můžeme podávat i studenou nakrájenou na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!