Banány v pařížském krému recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks banán
100 g čtvercové sušenky
krém
100 g máslo
300 g čokoláda na vaření
100 g cukr moučka
3 dl smetana ke šlehání
1 balíček bílá želatina

Postup přípravy receptu

  1. Den předem povaříme smetanu ke šlehání, nalámanou čokoládu, moučkový cukr a máslo. Směs necháme vychladnout a vložíme do chladničky.

  2. Na druhý den směs vyšleháme, přidáme želatinu připravenou podle návodu a důkladně smícháme.

  3. Chlebíčkovou formu vyložíme fólií. Na dno formy dáme trochu krému, rovnoměrně rozetřeme, rozložíme čtvercové oplatky (sušenky), potřeme krémem, obložíme podélně nakrájenými banány, znovu potřeme krémem a přikryjeme oplatky. Postup ještě jednou zopakujeme. Vrch nepečeného dezertu potřeme krémem a dáme ztuhnout do chladničky.

  4. Na druhý den dezert vyklopíme z formy, fólii odstraníme a nakrájíme na řezy. Banány v pařížském krému chutnají výborně ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!