Banány v pařížském krému recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks banán 100 g čtvercové sušenky krém 100 g máslo 300 g čokoláda na vaření 100 g cukr moučka 3 dl smetana ke šlehání 1 balíček bílá želatina
Postup Banány v pařížském krému recept
Postup přípravy receptu
-
Den předem povaříme smetanu ke šlehání, nalámanou čokoládu, moučkový cukr a máslo. Směs necháme vychladnout a vložíme do chladničky.
Na druhý den směs vyšleháme, přidáme želatinu připravenou podle návodu a důkladně smícháme.
Chlebíčkovou formu vyložíme fólií. Na dno formy dáme trochu krému, rovnoměrně rozetřeme, rozložíme čtvercové oplatky (sušenky), potřeme krémem, obložíme podélně nakrájenými banány, znovu potřeme krémem a přikryjeme oplatky. Postup ještě jednou zopakujeme. Vrch nepečeného dezertu potřeme krémem a dáme ztuhnout do chladničky.
Na druhý den dezert vyklopíme z formy, fólii odstraníme a nakrájíme na řezy. Banány v pařížském krému chutnají výborně ke kávě.