Banány v karamelu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
6 ks banán
200 ml smetana ke šlehání
6 kopečků vanilková zmrzlina
2 lžíce sezamová semínka
8 lžic třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Velké a zralé banány oloupeme, překrojíme na půlky a podélně. Banány posypeme třinovým cukrem (2 lžíce) a opečeme na rozpálené pánvi. Banány přesuneme do pekáčku, vložíme do mírně rozehřáté trouby a udržujeme v teple.

  2. Mezitím si připravíme omáčku. V kastrolku rozehřejeme zbývajích 6 lžic cukru, máslo, smetanu a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Na závěr vmícháme nasucho opražená sezamová semínka.

  3. Banány rozdělíme do pohárků nebo na dezertní talířky, přelijeme omáčkou a ke každé porci přidáme kopeček vanilkové zmrzliny.

  4. Banány v karamelu ihned podáváme jako sladký dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!