Banánový salát s rebarborou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce cukr
1 lžíce rum
1 ks skořice
400 g banán
200 g rebarbora

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru oloupeme, nakrájíme na kousky a v míse smícháme s cukrem. Mísu překryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladničce do druhého dne.

  2. Rebarboru přendáme do hrnce a na mírném ohni uvedeme do varu spolu s kouskem skořice. Jakmile rebarbora změkne, odstavíme hrnec z ohně. Je třeba dávat pozor, aby se rebarbora nerozvařila!

  3. Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ty spolu s rumem přimícháme do rebarbory.

  4. Opět překryjeme fólií a dáme vychladit. Vychlazený salát můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!