Banánová čokoládová pěna recept
Apetit ReceptyPostup Banánová čokoládová pěna recept
Postup přípravy receptu
-
Nad parou ušleháme žloutky a cukr. Přidáme najemno nastrouhané banány (lépe je vybírat zralejší) a stále šleháme asi 3 minuty. Odstavíme a dáme rozpustit čokoládu. Je jen na vás, zda použijete čokoládu na vaření, nebo zda ji namícháte s vysokoprocentní čokoládou. Moje zkušenost je, že lepšího výsledku dosáhnu s polovinou množství 70% a polovinou čokolády na vaření. Obě hmoty v závěru spojíme a šleháme tak, aby výsledná hmota byla zcela hladká a vazká.
Banánovou čokoládovou pěnu nalijeme do skleniček, ve kterých bude dezert podáván, a vychladíme.
Tip: Pokud chceme tento dezert jako doplněk (např. při podávání ovoce a šlehačky), je možné z banánové čokoládové pěny lžičkami vytvarovat polštářky.