Banánová čokoládová pěna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks žloutek
3 ks banán
5 lžic cukr moučka
300 g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Nad parou ušleháme žloutky a cukr. Přidáme najemno nastrouhané banány (lépe je vybírat zralejší) a stále šleháme asi 3 minuty. Odstavíme a dáme rozpustit čokoládu. Je jen na vás, zda použijete čokoládu na vaření, nebo zda ji namícháte s vysokoprocentní čokoládou. Moje zkušenost je, že lepšího výsledku dosáhnu s polovinou množství 70% a polovinou čokolády na vaření. Obě hmoty v závěru spojíme a šleháme tak, aby výsledná hmota byla zcela hladká a vazká.

  2. Banánovou čokoládovou pěnu nalijeme do skleniček, ve kterých bude dezert podáván, a vychladíme.

  3. Tip: Pokud chceme tento dezert jako doplněk (např. při podávání ovoce a šlehačky), je možné z banánové čokoládové pěny lžičkami vytvarovat polštářky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!