Baklažán se šunkou a mozzarellou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
100 g strouhanka
400 g mozzarella
100 g hladká mouka
200 g vařená šunka
1 hlávka ledový salát
1 špetka mletý černý pepř
2 ks baklažán
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Umyté baklažány nakrájíme na kolečka, osolíme, opepříme a lehce ogrilujeme. Mozzarellu a šunku nakrájíme na plátky.

  2. Na polovinu baklažánu pokládáme šunku s mozzarellou, nahoru dáme baklažán. Každý takto připravený kousek obalíme jako klasický řízek v trojobalu.

  3. Baklažán se šunkou a mozzarellou smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Pak nemáme na ubrousku okapat od přebytečného oleje.

  4. Baklažán se šunkou a mozzarellou podáváme s ledovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!