Baklažán s kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžíce olej
1 lžíce máslo
1 lžíce sójová omáčka
500 g kuřecí maso
0.3 lžičky drcený kmín
2 ks baklažán
0.3 lžičky sušený česnek
podle chuti
sůl
vegeta
mletý černý pepř
podle potřeby
vývar
olej na opečení
marináda
1 ks vejce
2 lžičky solamyl

Postup přípravy receptu

  1. Rozšleháme vejce a olej se solamylem a sušeným česnekem a na 1 hodinu si naložíme naklepané a osolené plátky masa.

  2. Oloupaný baklažán nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a na pánvi na oleji opečeme. Baklažán pak z pánve vyjmeme, přidáme kousek másla a opečeme naložené kuřecí plátky.

  3. Baklažán vrátíme zpátky, spolu všechno promícháme, zalijeme sójovou omáčkou, přidáme prolisovaný česnek, drcený kmín a dochutíme vegetou. Podle potřeby pokropíme vodou nebo vývarem. Na mírném ohni dopečeme.

  4. Baklažán s kuřecím masem podáváme s bramborem, kuskusem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!