Bábovka ze šlehačky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 lžíce hrubá mouka
máslo na vymazání
těsto
1 špetka sůl
4 ks vejce
2 lžíce kakao
0.5 ks prášek do pečiva
200 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
250 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce, moučkový a vanilkový cukru šleháme do husté pěny. Za šlehání přilijeme šlehačku a potom mouku, prášek do pečiva a sůl.

  2. Předehřejeme troubu na 180 °C. Dáme si stranou 1/3 těsta a zamícháme do ní kakao.

  3. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou. Do formy nalijeme polovinu světlého těsta, pak vrstvu tmavého těsta a nakonec zbytek světlého těsta.

  4. Pečeme asi 45 minut ve vyhřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!