Bábovka z červeného vína recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
150 g máslo
1 lžíce kakao
1 lžička prášek do pečiva
150 g cukr moučka
125 ml červené víno
1 lžička mletá skořice
2 balíčky vanilkový cukr
200 g hladká mouka
na ozdobu
100 g čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme hladkou mouku, kakao, mletou skořici a prášek do pečiva. Ze 3 bílků vyšleháme pevný sníh. Máslo, cukr a vanilkový cukr společně se žloutky vyšleháme do pěny a střídavě vmícháme sypké ingredience a červené víno. Nakonec do těsta vmícháme ušlehaný sníh.

  2. Těsto vlijeme do vymazané formy na bábovku a pečeme při 180 °C asi 45 minut. Necháme mírně vychladnout a vyklopíme.

  3. Po vychladnutí potřeme bábovku z červeného vína čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!