Bábovka z červeného vína recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 150 g máslo 1 lžíce kakao 1 lžička prášek do pečiva 150 g cukr moučka 125 ml červené víno 1 lžička mletá skořice 2 balíčky vanilkový cukr 200 g hladká mouka na ozdobu 100 g čokoládová poleva
Postup Bábovka z červeného vína recept
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme hladkou mouku, kakao, mletou skořici a prášek do pečiva. Ze 3 bílků vyšleháme pevný sníh. Máslo, cukr a vanilkový cukr společně se žloutky vyšleháme do pěny a střídavě vmícháme sypké ingredience a červené víno. Nakonec do těsta vmícháme ušlehaný sníh.
Těsto vlijeme do vymazané formy na bábovku a pečeme při 180 °C asi 45 minut. Necháme mírně vychladnout a vyklopíme.
Po vychladnutí potřeme bábovku z červeného vína čokoládovou polevou.