Bábovka s ovocem a rozinkami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

120 g cukr
120 g máslo
5 lžic rum
5 ks žloutek
200 g mléko
200 g rozinky
1 kostka droždí
500 g hladká mouka
1 lžíce citronová kůra
tuk na vymazání
150 g kandované ovoce
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Kandované ovoce pokrájíme na malé kousky a i s rozinkami namočíme do rumu. Z dobře očištěného bio citronu nastrouháme lžíci citronové kůry. Droždí rozdrobíme a přelijeme polovinou sklenky vlažného mléka. Na teplém místě necháme vzniknout kvásek

  2. Do větší mísy prosejeme hladkou mouku. Mouku promícháme s cukrem, solí a nastrouhanou citronovou kůrou. Přimícháme zbytek mléka, ve kterém jsme rozšlehali žloutky a rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme kvásek a vypracujeme těsto

  3. Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout na teplém místě do zdvojnásobení objemu. Mléka můžeme přidat podle potřeby. Rumové ovoce i s rozinkami opatrně vmícháme do těsta a necháme ještě 20 minut naposledy kynout

  4. Větší bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do připravené formy uhladíme těsto a formu vložíme do trouby předehřáté na 170 °C. Bábovku pečeme pomalu dozlatova

  5. Bábovka s ovocem a rozinkami se může pocukrovat cukrem moučka a po vychlazení vychutnávat u kávy i u čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!