Bábovka s mátou a kakaem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

180 g cukr
5 ks vejce
100 g máslo
4 lžičky mléko
4 lžíce voda
1 balíček prášek do pečiva
420 g polohrubá mouka
40 g holandské kakao
8 lžic sirup máta
na ozdobu
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozšleháme se dvěma lžícemi teplé vody. Přidáme cukr a šleháme alespoň deset minut. Pomalu přidáme rozpuštěné máslo, prosátou mouku s práškem do pečiva, vlažné mléko. Těsto dobře promícháme.

  2. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Přidáme do těsta mátový sirup, snažíme se ho nedávat jen na jedno místo. Trochu mátou dochuceného těsta vlijeme do formy. Kakaem posypeme zbytek těsta, promícháme a kakaovým těstem doplníme mátové těsto, které máme již ve formě.

  3. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180°C cca 40 minut.

  4. Bábovku s mátou a kakem necháme vychladnout a podáváme posypanou moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!