Bábovka s mátou a kakaem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 180 g cukr 5 ks vejce 100 g máslo 4 lžičky mléko 4 lžíce voda 1 balíček prášek do pečiva 420 g polohrubá mouka 40 g holandské kakao 8 lžic sirup máta na ozdobu moučkový cukr
Postup Bábovka s mátou a kakaem recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozšleháme se dvěma lžícemi teplé vody. Přidáme cukr a šleháme alespoň deset minut. Pomalu přidáme rozpuštěné máslo, prosátou mouku s práškem do pečiva, vlažné mléko. Těsto dobře promícháme.
Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Přidáme do těsta mátový sirup, snažíme se ho nedávat jen na jedno místo. Trochu mátou dochuceného těsta vlijeme do formy. Kakaem posypeme zbytek těsta, promícháme a kakaovým těstem doplníme mátové těsto, které máme již ve formě.
Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180°C cca 40 minut.
Bábovku s mátou a kakem necháme vychladnout a podáváme posypanou moučkovým cukrem.