Bábovka Běta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 dl olej
6 ks vejce
2 lžíce rum
1 lžíce kakao
1 lžička prášek do pečiva
250 g cukr krupice
citronová kůra
250 g polohrubá mouka
1 dl horká voda
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme po částech olej a horkou vodu a šleháme, až je směs hustá. Pak vmícháme mouku smíchanou s pudinkovým práškem a lžičkou prášku do pečiva, nakonec těsto zlehčíme hustým sněhem z bílků a ovoníme strouhanou citronovou kůrou.

  2. Z kakaa a rumu umícháme kašičku, spojíme ji s částí těsta. Do vymaštěné a moukou vysypané formy lijeme část světlého těsta. Poté těsto s kakaem a rumem a nakonec opět světlé těsto. Bábovku Běta pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.

  3. Upečenou bábovku necháme trochu vychladit, vyklopíme a můžeme podávat. Zdobíme podle chuti a fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!