Bábovka Běta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 dl olej 6 ks vejce 2 lžíce rum 1 lžíce kakao 1 lžička prášek do pečiva 250 g cukr krupice citronová kůra 250 g polohrubá mouka 1 dl horká voda 1 balíček vanilkový pudinkový prášek
Postup Bábovka Běta recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme po částech olej a horkou vodu a šleháme, až je směs hustá. Pak vmícháme mouku smíchanou s pudinkovým práškem a lžičkou prášku do pečiva, nakonec těsto zlehčíme hustým sněhem z bílků a ovoníme strouhanou citronovou kůrou.
Z kakaa a rumu umícháme kašičku, spojíme ji s částí těsta. Do vymaštěné a moukou vysypané formy lijeme část světlého těsta. Poté těsto s kakaem a rumem a nakonec opět světlé těsto. Bábovku Běta pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.
Upečenou bábovku necháme trochu vychladit, vyklopíme a můžeme podávat. Zdobíme podle chuti a fantazie.