Babiččiny vanilkové nudle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce cukr
1 špetka sůl
40 g máslo
7 g mléko
1 lžička strouhaná citronová kůra
250 g široké nudle
0.5 ks vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

  1. Mléko s máslem, po délce rozříznutým vanilkovým luskem, cukrem a citronovou šťávou přivedeme k varu.

  2. Do mléka vložíme nudle. Přidáme špetku soli a při nízké teplotě vaříme tak dlouho, dokud nudle nezměknou a tekutina je téměř vydušená. Trvá to asi 20 - 25 minut. Z uvařených nudlí vyjmeme vanilkový lusk.

  3. Babiččiny vanilkové nudle podáváme s kompotovaným ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!