Babiččiny kyselé fazolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
350 g cibule
2 dl smetana
3 lžíce hladká mouka
400 g vepřová konzerva
450 g mražené fazolové lusky
podle chuti
sůl
ocet
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Mražené fazolové lusky propláchneme teplou vodou a necháme povolit. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli, brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Maso z konzervy vyklepneme, aby se nerozpadlo. Opatrně odstraníme tuk s rosolem (obojí použijeme). Povolené lusky nakrájíme tak, aby při konzumaci nepadaly ze lžíce.

  2. Ve větším hrnci rozehřejeme tuk z masa, pokud ho bude málo, nastavíme olejem nebo máslem. Zpěníme cibulku, přidáme brambory necháme chvilku restovat. Osolíme, opepříme, poprášíme paprikou, promícháme a přidáme lusky. Prohřejeme a podlijeme velkým množstvím vody. Vše necháme pod pokličkou vařit, dokud brambory nezměknou. Potom přidáme rosol z masa, pořádně rozmícháme a opět chvilku necháme. Můžeme přidat masox, ale není to nutné.

  3. Hladkou mouku dobře rozmícháme se smetanou, ale ne studenou, aby se nesrazila. Přes sítko nalijeme smetanu do hrnce. Pořádně promícháme, přidáme na kostky nakrájené maso a na mírném plameni necháme ještě asi 5 minut povařit. Potom dochutíme octem,solí a pepřem. Necháme pár minut odstát, pořádně promícháme a babiččiny kyselé fazolky můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!