Babiččino hovězí na zázvoru recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
sůl
15 dkg máslo
mletý pepř
1 lžíce hladká mouka
20 dkg anglická slanina
60 dkg hovězí zadní
mletý zázvor
Postup Babiččino hovězí na zázvoru recept
Postup přípravy receptu
-
Zadní hovězí maso necháme vcelku a prošpikujeme klínky anglické slaniny obalené v mletém zázvoru. Maso osolíme, opepříme a poprášíme zázvorem.
Maso opečeme na másle a podusíme pod pokličkou v troubě. Podléváme vývarem. Měkké hovězí vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, orestujeme a přilijeme vývar. Provaříme.
Babiččino hovězí na zázvoru nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou a podáváme nejlépe se šťouchanými brambory.