Artyčoky s rajčatovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
400 g rajčata
2 lžičky kapary
4 ks artyčok
1-2 lžíce citronová šťáva
100 ml zeleninový vývar
2 lžíce rajčatová šťáva
100 g kozí sýr
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Artyčoky omyjeme a stvoly odřízneme těsně pod květem. Artyčoky dusíme s citronovou šťávou a vývarem asi 30 minut. Pokud se dá vyjmout lístek, je artyčok hotový.

  2. Mezitím omyjeme rajčata, nakrojíme je a dusíme na sítu v osolené vroucí vodě asi 5 minut. Pak je oloupeme a protřeme přes hrubší síto nebo cedník. Toto husté pyré smícháme s vývarem z artyčoků, rajčatovou šťávou a pepřem.

  3. Sýr s olejem a 1 lžičkou kaparů vmícháme do omáčky a rozmixujeme. Podle chuti osolíme a opepříme.

  4. Do rajčatové omáčky vmícháme zbytek kaparů a podáváme k teplým či vychlazeným artyčokům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!