Arašídový cheesecake s karamelovými pekany recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 65 g máslo 4 lžíce voda 250 g tvaroh 250 g zakysaná smetana 200 g arašídové máslo 110 g třtinový cukr 50 g pekanové ořechy 130 g bebe sušenky
Postup Arašídový cheesecake s karamelovými pekany
Postup přípravy receptu
-
Korpus: Použijte formu o velikosti 20 cm. Bebe sušenky rozdrtíte v mixéru a promícháte je s rozpuštěným máslem. Sušenkovou drť natlačíte do připravené formy. Korpus necháte hodinu tuhnout v lednici
Krém: Mezitím v misce smícháte tvaroh, zakysanou smetanu, arašídové máslo a 50 gramů třtinového cukru. Dobře vyšlehaný krém natřete na připravený ztuhlý korpus. Cheesecake poté nechte tuhnout v lednici alespoň 6 hodin
Ořechy: Pekanové ořechy nalámejte na menší kousky a opražte na suché pánvi. Zbylý třtinový cukr smíchejte s vodou v kastrůlku se silnějším dnem a na mírném plameni nechte zkaramelizovat. Trvá to cca 7 až 10 minut. Během bublání nesmíte karamel míchat!
Ořechy poté přesuňte na plech s pečícím papírem a zalijte horkým karamelem. Směs poté nechte úplně vychladnout a až nakonec ji nalámejte na malé kousky. Před finálním podáváním cheesecake ozdobte karamelovými pekany.