Arašídový cheesecake s karamelovými pekany recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

65 g máslo
4 lžíce voda
250 g tvaroh
250 g zakysaná smetana
200 g arašídové máslo
110 g třtinový cukr
50 g pekanové ořechy
130 g bebe sušenky

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Použijte formu o velikosti 20 cm. Bebe sušenky rozdrtíte v mixéru a promícháte je s rozpuštěným máslem. Sušenkovou drť natlačíte do připravené formy. Korpus necháte hodinu tuhnout v lednici

  2. Krém: Mezitím v misce smícháte tvaroh, zakysanou smetanu, arašídové máslo a 50 gramů třtinového cukru. Dobře vyšlehaný krém natřete na připravený ztuhlý korpus. Cheesecake poté nechte tuhnout v lednici alespoň 6 hodin

  3. Ořechy: Pekanové ořechy nalámejte na menší kousky a opražte na suché pánvi. Zbylý třtinový cukr smíchejte s vodou v kastrůlku se silnějším dnem a na mírném plameni nechte zkaramelizovat. Trvá to cca 7 až 10 minut. Během bublání nesmíte karamel míchat!

  4. Ořechy poté přesuňte na plech s pečícím papírem a zalijte horkým karamelem. Směs poté nechte úplně vychladnout a až nakonec ji nalámejte na malé kousky. Před finálním podáváním cheesecake ozdobte karamelovými pekany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!