Angreštový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
těsto
4 ks vejce
100 ml mléko
1 lžička prášek do pečiva
300 g polohrubá mouka
0.5 ks vanilkový lusk
150 g rostlinné máslo
50 g ovocný cukr
na ozdobu
70 g mandlové lupínky
náplň
720 ml angrešt pro diabetiky

Postup přípravy receptu

  1. Z vanilkového lusku vyškrábeme dřeň. Angrešt vyklopíme na síto a necháme okapat.

  2. Tuk, cukr a vanilkovou dřeň utřeme do pěny. Do směsi postupně přidáme vejce, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a rychle vypracujeme hladké těsto. Hlubší plech vymažeme tukem a těsto na něj natřeme. Povrch uhladíme pečlivě stěrkou.

  3. Okapaný angrešt rovnoměrně rozložíme na těsto, plech vložíme do předehřáté trouby na 175°C a pečeme zhruba 35 minut. Po 15 minutách pečení koláč posypeme mandlovými lupínky a dopečeme. Koláč necháme zcela vychladnout.

  4. Hotový angreštový koláč krájíme na kostky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!