Angreštový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- tuk na vymazání těsto 4 ks vejce 100 ml mléko 1 lžička prášek do pečiva 300 g polohrubá mouka 0.5 ks vanilkový lusk 150 g rostlinné máslo 50 g ovocný cukr na ozdobu 70 g mandlové lupínky náplň 720 ml angrešt pro diabetiky
Postup Angreštový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Z vanilkového lusku vyškrábeme dřeň. Angrešt vyklopíme na síto a necháme okapat.
Tuk, cukr a vanilkovou dřeň utřeme do pěny. Do směsi postupně přidáme vejce, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a rychle vypracujeme hladké těsto. Hlubší plech vymažeme tukem a těsto na něj natřeme. Povrch uhladíme pečlivě stěrkou.
Okapaný angrešt rovnoměrně rozložíme na těsto, plech vložíme do předehřáté trouby na 175°C a pečeme zhruba 35 minut. Po 15 minutách pečení koláč posypeme mandlovými lupínky a dopečeme. Koláč necháme zcela vychladnout.
Hotový angreštový koláč krájíme na kostky a podáváme.