Anglický rostbíf recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
600 g hovězí roštěnec
marináda
2 lžíce olej
1 lžička sůl
0.5 lžičky mletý pepř
1 lžíce plnotučná hořčice
0.5 lžičky mletá paprika
příloha
sůl
4 lžíce máslo
muškátový oříšek
200 g mražená brokolice
200 g mražené fazolky
200 g mražená baby karotka
podle potřeby
voda
omáčka
1 lžíce hladká mouka
1 lžíce ostrý kečup
1 lžička worchesterová omáčka
na ozdobu
4 listy hlávkový salát

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnec na povrchu mírně nařízneme, abychom rozřízli silné blány. Smícháme olej se solí, pepřem, hořčicí i paprikou a marinádou potřeme maso. Necháme přes noc v chladu odležet.

  2. Rozpálíme olej a maso opečeme, ne zprudka, z obou stran. Z každé strany opékáme alespoň 15 minut. Do masa nepícháme! Opečený rostbíf zastříkneme vodou a dáme dopéct do rozehřáté trouby, asi na 10 minut z každé strany.

  3. Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Výpek zaprášíme moukou, orestujeme ji a přidáme kečup s worchesterovou omáčkou. Prohřejeme, přilijeme vodu a necháme provařit, dokud tuk nevystoupí na povrch. Šťávu před podáváním přecedíme.

  4. Zeleninu necháme rozmrazit a poté ji osmahneme na másle. Osolíme ji, přidáme strouhaný muškátový oříšek, promícháme a prohřejeme.

  5. Rostbíf nakrájíme na velmi tenké plátky a podáváme s restovanou zeleninou. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!