Anglický rostbíf recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 600 g hovězí roštěnec marináda 2 lžíce olej 1 lžička sůl 0.5 lžičky mletý pepř 1 lžíce plnotučná hořčice 0.5 lžičky mletá paprika příloha sůl 4 lžíce máslo muškátový oříšek 200 g mražená brokolice 200 g mražené fazolky 200 g mražená baby karotka podle potřeby voda omáčka 1 lžíce hladká mouka 1 lžíce ostrý kečup 1 lžička worchesterová omáčka na ozdobu 4 listy hlávkový salát
Postup Anglický rostbíf recept
Postup přípravy receptu
-
Roštěnec na povrchu mírně nařízneme, abychom rozřízli silné blány. Smícháme olej se solí, pepřem, hořčicí i paprikou a marinádou potřeme maso. Necháme přes noc v chladu odležet.
Rozpálíme olej a maso opečeme, ne zprudka, z obou stran. Z každé strany opékáme alespoň 15 minut. Do masa nepícháme! Opečený rostbíf zastříkneme vodou a dáme dopéct do rozehřáté trouby, asi na 10 minut z každé strany.
Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Výpek zaprášíme moukou, orestujeme ji a přidáme kečup s worchesterovou omáčkou. Prohřejeme, přilijeme vodu a necháme provařit, dokud tuk nevystoupí na povrch. Šťávu před podáváním přecedíme.
Zeleninu necháme rozmrazit a poté ji osmahneme na másle. Osolíme ji, přidáme strouhaný muškátový oříšek, promícháme a prohřejeme.
Rostbíf nakrájíme na velmi tenké plátky a podáváme s restovanou zeleninou. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.