Anglická půlnoční recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
2 lžíce olej
3 ks vejce
4 ks rajče
2 ks párek
100 g žampiony
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na asi 1 cm široké plátky.

  2. Na pánvi rozehřeje olej. Vložíme celé párky a opražíme je dohněda. Přidáme plátky žampionů a krátce je společně podusíme. Zatím rozpůlíme rajčata a řeznou plochou je dáme na pánev. S rajčaty občas zahýbeme, aby se nepřilepily. Osmahneme je dohněda a pak otočíme. Pak vše na pánvi srazíme, abychom udělali místo na slaninu. Tu tam vložíme a z obou stran osmažíme. Pak vše zalijeme vejci, aby žloutky zůstaly celé, ale bílky se roztekly po celé pánvi.

  3. Anglickou půlnoční posypeme sladkou paprikou a necháme vejce srazit.

  4. Hotovou anglickou půlnoční ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!