Ananasový dort se šlehačkovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
3 lžíce cukr
1 balíček vanilkový cukr
500 g bílý jogurt
250 g smetana ke šlehání
1 balíček ztužovač šlehačky
kompotová šťáva
těsto
4 ks vejce
10 lžic voda
200 g cukr moučka
250 g hrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
na ozdobu
ananas
mleté ořechy
strouhaná čokoláda
na potření
zavařenina
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto ušleháme v míse žloutky s cukrem, přidáme vlažnou vodu a šleháme dále do pěny. Poté pomalu přisypáváme hrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem a zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

  2. Těsto vylijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem nebo vymazané tukem a vysypané moukou a dáme upéct korpus do předehřáté trouby. Po vychladnutí korpus jednou napříč rozkrojíme.

  3. Na náplň ušleháme smetanu ke šlehání do tuha, jogurt osladíme vanilkovým cukrem a cukrem podle chuti (asi 3 lžíce). Podle návodu připravíme do větší mísy želatinový ztužovač šlehačky. Lepší je použít do ztužovače kompotovou šťávu než vodu. Rychle vmícháme trochu ušlehané šlehačky a potom přidáme zbytek šlehačky a jogurt. Případně ještě krém dosladíme.

  4. Korpus potřeme pikantní zavařeninou a částí krému. Na krém dáme malé kousky kompotovaného ananasu. Druhý díl korpusu také potřeme zavařeninou a přiklopíme na krém s ananasem. Povrch a obvod dortu potřeme zbytkem náplně. Nakonec dort ozdobíme kousky ananasu, strouhanou čokoládou a mletými ořechy.

  5. Ananasový dort se šlehačkovým krémem servírujeme k různým svátečním příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!