Americký řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g tvrdý sýr
6 ks vepřový řízek
podle potřeby
olej
400 g broskev
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
příloha
10 ks brambory

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové řízky mírně osolíme, opepříme a naklepeme. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Brambory mohou být i neoloupané se slupkou (řádně vydrhnutou), potom nakrájené plátky brambor promícháme s trochou oleje. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Naklepané řízky rozložíme do zapékací misky a pokapeme olejem. Nakrájené brambory vyskládáme v zapékací misce kolem masa jako věneček. Na každý kousek masa dáme půlku kompotované broskve, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a poprášíme troškou mleté papriky. Takto připravené řízky necháme odležet (až dva dny) v chladu a potom teprve upečeme.

  3. Řízky s brambory pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.

  4. Americký řízek podáváme se zeleninovou oblohou, různými zeleninovými saláty a zapíjíme dobrým vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!