Americký chocolate cake recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
210 g cukr
4 ks vejce
140 g máslo
4 lžíce kakao
1 balíček vanilkový cukr
225 g hořká čokoláda
4 lžíce zakysaná smetana
4 lžíce polohrubá mouka
1 lžička kypřící prášek do pečiva
krém
260 g hořká čokoláda
1 dl smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 180 °C.

  2. Ve vodní lázni rozpustíme máslo a čokoládu (obsah kakaa nejméně 50 %) nalámanou na kousky a mícháme.

  3. V míse smícháme vejce, vrchovaté lžíce mouky, kakao, prášek do pečiva, vanilkový cukr a smetanu. Vznikne nám řídké a hladké těsto. Pomalu a za stálého míchání přidáváme roztopené máslo s čokoládou.

  4. Dortovou formu s průměrem 25 cm vymažeme, můžeme také vyložit pečícím papírem. Těsto na americký chocolate cake vylijeme do formy a pečeme při 180 °C cca 50 minut.

  5. Upečený chocolate cake necháme vychladit, vyklopíme z formy a překrojíme na dva pláty.

  6. Ze smetany ke šlehání a rozpuštěné čokolády vymícháme krém.

  7. 1/3 krému natřeme mezi pláty a zbylé 2/3 na vrch a boky moučníku. Chocolate cake necháme v ledničce ztuhnout.

  8. Americký chocolate cake podáváme ohřátý na pokojovou teplotu, aby krém nebyl příliš tuhý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!