Zuppa Inglese recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
570 ml mléko
1 balíček jahody
2 lžíce cukr krupice
0.5 ks citronová kůra
1 špetka muškátový oříšek
2 lžíce kukuřičná mouka
16 ks cukrářské piškoty
podle chuti
amareto

Postup přípravy receptu

  1. Mouku promícháme v míse s trochou mléka. Vejce ušleháme s cukrem a strouhanou citronovou kůrou, přidáme muškátový oříšek a dolijeme zbytek mléka. Tuto směs smícháme v hlubší pánvi s kukuřičnou směsí a na mírném ohni mícháme, dokud hmota nezhoustne a nezačne se vařit. Vaříme asi jednu minutu a poté necháme přikryté pečícím papírem vychladnout.

  2. Připravíme si skleněné poháry. Na dno poháru položíme polovinu cukrářských piškotů a pokapeme je amaretem, pokryjeme částí omytých jahod, na ně nalijeme vrstvu hotového krému a vše opakujeme. Na vrch dáme jako poslední vrstvu krém a necháme úplně vychladnout.

  3. Zuppa Inglese zdobíme šlehačkou a jahodami. Podáváme vychlazené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!