Zelný salát s česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2-3 lžíce majonéza
150 g červené zelí
2 lžíce bílý jogurt
150 g bílé zelí
200 g balkánský sýr
1 lžička mletá sladká paprika
2 lžičky sušený česnek
1 hrst nastrouhaná mrkev
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu, kterou na salát použijeme, očistíme. Zelí nakrájíme na tenké nudličky, mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  2. Zelí a mrkev v míse smícháme a k zelenině rozdrobíme balkánský sýr. Přidáme bílý jogurt, lžíce majonézy a ochutíme mletou paprikou, solí, sušeným česnekem. Nakonec přimícháme plátky čerstvého česneku.

  3. Zelný salát s česnekem necháme vychladit. Podáváme v malých miskách s pečivem, nebo pufovanými plátky. Salát dobře chutná třeba s rýžovými.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!