Zelný salát s červenou kapií recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 2 lžíce ocet 8% 1 lžíce slunečnicový olej 1 ks červená kapie 1 ks bílé hlávkové zelí 2 lžíce extra panenský olivový olej podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Zelný salát s červenou kapií recept
Postup přípravy receptu
-
Zelí si očistíme, rozčtvrtíme a vyřízneme košťály. Zelí nastrouháme na velkých slzičkách do hluboké mísy, osolíme a prohněteme - pomačkáme dlaněmi, aby zelí pustilo šťávu. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Červenou kapii nakrájíme na malé kostičky.
Nakrájenou cibuli zalijeme naběračkou horkého hovězího vývaru a přidáme k nastrouhanému zelí. Vmícháme panenský olivový olej, slunečnicový olej, zastříkneme octem a okořeníme čerstvě namletým pepřem. Nakonec přidáme nakrájenou červenou kapii.
Zelný salát s červenou kapii vychladíme a podáváme jako přílohu k masitým pokrmům a také s pečivem jako lehkou večeři.