Zelný salát s červenou kapií recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 lžíce ocet 8%
1 lžíce slunečnicový olej
1 ks červená kapie
1 ks bílé hlávkové zelí
2 lžíce extra panenský olivový olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zelí si očistíme, rozčtvrtíme a vyřízneme košťály. Zelí nastrouháme na velkých slzičkách do hluboké mísy, osolíme a prohněteme - pomačkáme dlaněmi, aby zelí pustilo šťávu. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Červenou kapii nakrájíme na malé kostičky.

  2. Nakrájenou cibuli zalijeme naběračkou horkého hovězího vývaru a přidáme k nastrouhanému zelí. Vmícháme panenský olivový olej, slunečnicový olej, zastříkneme octem a okořeníme čerstvě namletým pepřem. Nakonec přidáme nakrájenou červenou kapii.

  3. Zelný salát s červenou kapii vychladíme a podáváme jako přílohu k masitým pokrmům a také s pečivem jako lehkou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!